Koronadugnad

Av Alexas_Fotos fra Pixabay

Det er mange av oss som lett opplever smerter og ubehag i kroppen når vi er urolige. I disse koronatider er det jo slik at vi behandlere ikke kan hjelpe dere slik som dere er vant. Denne artikkelen ble skrevet under koronastengningen, men kan kanskje være til inspirasjon for deg dersom du blir urolig på grunn av alt snakket om koronaviruset.

Når vi må holde 1-2 meter avstand til andre mennesker

Hva med å tenke: “Nå hjelper jeg alle helsearbeidere i Norge slik at de ikke sliter seg helt ut fordi for mange blir syk på engang!”

Når vi får høre at vi hele tiden skal vaske eller sprite hendene

“Nå er det virkelig bra, for nå deltar jeg i den nasjonale dugnaden for å gjøre at koronaen sprer seg langsommere!”

Når nyhetene er fulle av hvor forferdelig det er ute i verden

“Det er så bra at vi alle kan hjelpe til med å hindre at koronaen sprer seg raskere enn det helsevesenet i Norge klarer. For hver dag jeg kan være med å hjelpe til med det, så får sykehusene på plass mer av utstyret de trenger for å ta seg av de som blir ordentlig syk!”

Om du begynner å bli redd for selv å bli smittet

“Det er ikke fordi det er så farlig at jeg blir syk at jeg må holde meg unna andre mennesker, vaske hendene etc. Det er for å hjelpe de som er gamle og veldig syke slik at de ikke blir smittet!”

Forstår du hva jeg mener? Forsøk å finne setninger du kan tenke som gjør at du i stedet for å tenke på alt som er ille kan tenke på hvor bra det er at du kan gjøre noe for å hjelpe andre. Faktum er jo at vi alle hjelper hverandre når vi følger smittevernsrådene!