Sjekkliste og smittevernstiltak på klinikken

Nå begynner vi alle å bli vant med smittevernsanbefalingene. Siden alt tyder på at smittespredningen holdes nede så lenge vi alle respektere disse, gjelder det nå at vi fortsetter å gjøre de små tingene som har så stor betydning – selv om det gjør hverdagen litt mer komplisert.

Sjekkliste

Har du i løpet av siste uke:

  • Hatt symptomer på luftveisinfeksjon (forkjølelse, influensa, feber e.l.)?
  • Plutselig mistet lukte-/smaksans?

Da skal du ikke komme til behandling.

Dersom du er hjemmeisolert eller i karantene så skal du heller ikke komme til behandling.

Hvis noen av de bor sammen har hatt slike symptomer, eller som er hjemmeisolert eller i karantene – kontakt meg slik at vi kan diskutere om vi bør gjøre noen ekstra tiltak når du kommer eller om du kanskje bør vente med å komme til behandling.

Ved avbestilling av disse grunnene vil du ikke måtte betale for timen, selv om det skjer rett før timen skulle ha startet.

Pollenallergi

Vi er mange som reagerer på mye pollen. Du er hjertelig velkommen til behandling selv om du har pollenallergi, så lenge du er sikker på at det er det du har. Les gjerne denne artikkel om pollen/korona NRK eller Vitusapotek om pollen/korona dersom du er i tvil. Fint om du sier i fra når du kommer om hvilke pollenallergi reaksjoner du har.

Jeg er selv moderat pollenallergisk. Dersom jeg kjenner at det klør i halsen eller nesen slik at det er fare for at jeg hoster eller nyser, kommer jeg til å ta på meg munnbind.

Hva er annerledes på klinikken?

Når du kommer inn, så vil du se at mye er fjernet. Det er fordi et av de viktigste smittevernstiltakene er å hindre at noen skal kunne bli smittet fordi han/hun tar på noe som er smittet, eller selv har fått smitte på hendene, har rørt. Det gjør det også lett for meg å vaske/desinfisere flatene.

  • Det vil være hånddesinfeksjonsmiddel på venterommet som jeg ber deg bruke så snart du har tatt av deg ytterklærne.
  • Ikke vann på venterommet (ta gjerne med selv)
  • Ingen teppe (ta gjerne med selv)
  • På behandlingsbenken bruker jeg engangsovertrekk
  • Jeg vil bruke hånddesinfeksjonsmiddel under behandlingen dersom jeg skal berøre ditt ansikt
  • Jeg tar på meg munnbind når jeg arbeider med overkroppen eller ansiktet.

Avstand

Det er fint om du og pasienten før/etter ikke behøves å møte, derfor ber jeg om at du ikke kommer tidligere enn 5 minutter før timen, og at du forlater klinikken så raskt som mulig etter timen. Da får jeg også luftet godt i mellom dere.

Vi holder den vanlige meteren i avstand før du legger deg på benken. Når du ligger på benken så gjør jeg vanligvis de innledende raske sjekkene uten munnbind, men skal jeg jobbe i øvre deler av kroppen slik at våre ansikter kommer til å være nærmere enn 1 meter fra hverandre, tar jeg på meg munnbind.

Blir du anspent av all informasjon om smittevern og korona?

Les gjerne mine forslag til hvordan vi kan forsøke å vri måten vi tenker på dette til noe positivt: Koronadugnad